Home > Articles > Professional Certifications > NCLEX-RN

NCLEX-RN Practice Exam and Rationales (2013 edition)

  • Print
  • + Share This
250 questions, answers, and explanations are offered in this sample exam from the 2013 edition of NCLEX-RN Exam Cram.
This chapter is from the book
  1. A 43-year-old African American male is admitted with sickle cell anemia. The nurse plans to assess circulation in the lower extremities every two hours. Which of the following outcome criteria would the nurse use?

    bullet.jpg

    A.

    Body temperature of 99°F or less

    bullet.jpg

    B.

    Toes moved in active range of motion

    bullet.jpg

    C.

    Sensation reported when soles of feet are touched

    bullet.jpg

    D.

    Capillary refill of < 3 seconds

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 225

  2. A 30-year-old male from Haiti is brought to the emergency department in sickle cell crisis. What is the best position for this client?

    bullet.jpg

    A.

    Side-lying with knees flexed

    bullet.jpg

    B.

    Knee-chest

    bullet.jpg

    C.

    High Fowler’s with knees flexed

    bullet.jpg

    D.

    Semi-Fowler’s with legs extended on the bed

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 225

  3. A 25-year-old male is admitted in sickle cell crisis. Which of the following interventions would be of highest priority for this client?

    bullet.jpg

    A.

    Taking hourly blood pressures with mechanical cuff

    bullet.jpg

    B.

    Encouraging fluid intake of at least 200mL per hour

    bullet.jpg

    C.

    Position in high Fowler’s with knee gatch raised

    bullet.jpg

    D.

    Administering Tylenol as ordered

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 225

  4. Which of the following foods would the nurse encourage the client in sickle cell crisis to eat?

    bullet.jpg

    A.

    Steak

    bullet.jpg

    B.

    Cottage cheese

    bullet.jpg

    C.

    Popsicle

    bullet.jpg

    D.

    Lima beans

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 225

  5. A newly admitted client has sickle cell crisis. He is complaining of pain in his feet and hands. The nurse’s assessment findings include a pulse oximetry of 92. Assuming that all the following interventions are ordered, which should be done first?

    bullet.jpg

    A.

    Adjust the room temperature

    bullet.jpg

    B.

    Give a bolus of IV fluids

    bullet.jpg

    C.

    Start O2

    bullet.jpg

    D.

    Administer meperidine (Demerol) 75mg IV push

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 225

  6. The nurse is instructing a client with iron-deficiency anemia. Which of the following meal plans would the nurse expect the client to select?

    bullet.jpg

    A.

    Roast beef, gelatin salad, green beans, and peach pie

    bullet.jpg

    B.

    Chicken salad sandwich, coleslaw, French fries, ice cream

    bullet.jpg

    C.

    Egg salad on wheat bread, carrot sticks, lettuce salad, raisin pie

    bullet.jpg

    D.

    Pork chop, creamed potatoes, corn, and coconut cake

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 225

  7. Clients with sickle cell anemia are taught to avoid activities that cause hypoxia and hypoxemia. Which of the following activities would the nurse recommend?

    bullet.jpg

    A.

    A family vacation in the Rocky Mountains

    bullet.jpg

    B.

    Chaperoning the local boys club on a snow-skiing trip

    bullet.jpg

    C.

    Traveling by airplane for business trips

    bullet.jpg

    D.

    A bus trip to the Museum of Natural History

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 225

  8. The nurse is conducting an admission assessment of a client with vitamin B12 deficiency. Which finding reinforces the diagnosis of B12 deficiency?

    bullet.jpg

    A.

    Enlarged spleen

    bullet.jpg

    B.

    Elevated blood pressure

    bullet.jpg

    C.

    Bradycardia

    bullet.jpg

    D.

    Beefy tongue

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 225

  9. The body part that would most likely display jaundice in the dark-skinned individual is the:

    bullet.jpg

    A.

    Conjunctiva of the eye

    bullet.jpg

    B.

    Soles of the feet

    bullet.jpg

    C.

    Roof of the mouth

    bullet.jpg

    D.

    Shins

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 225

  10. The nurse is conducting a physical assessment on a client with anemia. Which of the following clinical manifestations would be most indicative of the anemia?

    bullet.jpg

    A.

    BP 146/88

    bullet.jpg

    B.

    Respirations 28 shallow

    bullet.jpg

    C.

    Weight gain of 10 pounds in six months

    bullet.jpg

    D.

    Pink complexion

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 226

  11. The nurse is teaching the client with polycythemia vera about prevention of complications of the disease. Which of the following statements by the client indicates a need for further teaching?

    bullet.jpg

    A.

    “I will drink 500mL of fluid or less each day.”

    bullet.jpg

    B.

    “I will wear support hose.”

    bullet.jpg

    C.

    “I will check my blood pressure regularly.”

    bullet.jpg

    D.

    “I will report ankle edema.”

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 226

  12. A 33-year-old male is being evaluated for possible acute leukemia. Which of the following findings is most likely related to the diagnosis of leukemia?

    bullet.jpg

    A.

    The client collects stamps as a hobby.

    bullet.jpg

    B.

    The client recently lost his job as a postal worker.

    bullet.jpg

    C.

    The client had radiation for treatment of Hodgkin’s disease as a teenager.

    bullet.jpg

    D.

    The client’s brother had leukemia as a child.

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 226

  13. Where is the best site for examining for the presence of petechiae in an African American client?

    bullet.jpg

    A.

    The abdomen

    bullet.jpg

    B.

    The thorax

    bullet.jpg

    C.

    The earlobes

    bullet.jpg

    D.

    The soles of the feet

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 226

  14. The client is being evaluated for possible acute leukemia. Which inquiry by the nurse is most important?

    bullet.jpg

    A.

    “Have you noticed a change in sleeping habits recently?”

    bullet.jpg

    B.

    “Have you had a respiratory infection in the last six months?”

    bullet.jpg

    C.

    “Have you lost weight recently?”

    bullet.jpg

    D.

    “Have you noticed changes in your alertness?”

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 226

  15. Which of the following would be the priority nursing diagnosis for the adult client with acute leukemia?

    bullet.jpg

    A.

    Oral mucous membrane, altered related to chemo-therapy

    bullet.jpg

    B.

    Risk for injury related to thrombocytopenia

    bullet.jpg

    C.

    Fatigue related to the disease process

    bullet.jpg

    D.

    Interrupted family processes related to life-threatening illness of a family member

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 226

  16. A 21-year-old male with Hodgkin’s lymphoma is a senior at the local university. He is engaged to be married and is to begin a new job upon graduation. Which of the following diagnoses would be a priority for this client?

    bullet.jpg

    A.

    Sexual dysfunction related to radiation therapy

    bullet.jpg

    B.

    Anticipatory grieving related to terminal illness

    bullet.jpg

    C.

    Tissue integrity related to prolonged bed rest

    bullet.jpg

    D.

    Fatigue related to chemotherapy

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 226

  17. A client has autoimmune thrombocytopenic purpura. To determine the client’s response to treatment, the nurse would monitor:

    bullet.jpg

    A.

    Platelet count

    bullet.jpg

    B.

    White blood cell count

    bullet.jpg

    C.

    Potassium levels

    bullet.jpg

    D.

    Partial prothrombin time (PTT)

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 226

  18. The home health nurse is visiting a client with autoimmune thrombocytopenic purpura (ATP). The client’s platelet count currently is 80,000. It will be most important to teach the client and family about:

    bullet.jpg

    A.

    Bleeding precautions

    bullet.jpg

    B.

    Prevention of falls

    bullet.jpg

    C.

    Oxygen therapy

    bullet.jpg

    D.

    Conservation of energy

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 226

  19. The client has surgery for removal of a Prolactinoma. Which of the following interventions would be appropriate for this client?

    bullet.jpg

    A.

    Place the client in Trendelenburg position for postural drainage.

    bullet.jpg

    B.

    Encourage coughing and deep breathing every two hours.

    bullet.jpg

    C.

    Elevate the head of the bed 30°.

    bullet.jpg

    D.

    Encourage the Valsalva maneuver for bowel movements.

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 226

  20. The client with a history of diabetes insipidus is admitted with polyuria, polydipsia, and mental confusion. The priority intervention for this client is:

    bullet.jpg

    A.

    Measure the urinary output.

    bullet.jpg

    B.

    Check the vital signs.

    bullet.jpg

    C.

    Encourage increased fluid intake.

    bullet.jpg

    D.

    Weigh the client.

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 227

  21. A client with hemophilia has a nosebleed. Which nursing action is most appropriate to control the bleeding?

    bullet.jpg

    A.

    Place the client in a sitting position.

    bullet.jpg

    B.

    Administer acetaminophen (Tylenol).

    bullet.jpg

    C.

    Pinch the soft lower part of the nose.

    bullet.jpg

    D.

    Apply ice packs to the forehead.

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 227

  22. A client has had a unilateral adrenalectomy to remove a tumor. The most important measurement in the immediate post-operative period for the nurse to take is:

    bullet.jpg

    A.

    The blood pressure

    bullet.jpg

    B.

    The temperature

    bullet.jpg

    C.

    The urinary output

    bullet.jpg

    D.

    The specific gravity of the urine

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 227

  23. A client with Addison’s disease has been admitted with a history of nausea and vomiting for the past three days. The client is receiving IV glucocorticoids (Solu-Medrol). Which of the following interventions would the nurse implement?

    bullet.jpg

    A.

    Glucometer readings as ordered

    bullet.jpg

    B.

    Intake/output measurements

    bullet.jpg

    C.

    Evaluating the sodium and potassium levels

    bullet.jpg

    D.

    Daily weights

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 227

  24. A client had a total thyroidectomy yesterday. The client is complaining of tingling around the mouth and in the fingers and toes. What would the nurses’ next action be?

    bullet.jpg

    A.

    Obtain a crash cart.

    bullet.jpg

    B.

    Check the calcium level.

    bullet.jpg

    C.

    Assess the dressing for drainage.

    bullet.jpg

    D.

    Assess the blood pressure for hypertension.

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 227

  25. A 32-year-old mother of three is brought to the clinic. Her pulse is 52, there is a weight gain of 30 pounds in four months, and the client is wearing two sweaters. The client is diagnosed with hypothyroidism. Which of the following nursing diagnoses is of highest priority?

    bullet.jpg

    A.

    Impaired physical mobility related to decreased endurance

    bullet.jpg

    B.

    Hypothermia r/t decreased metabolic rate

    bullet.jpg

    C.

    Disturbed thought processes r/t interstitial edema

    bullet.jpg

    D.

    Decreased cardiac output r/t bradycardia

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 227

  26. The client presents to the clinic with a serum cholesterol of 275mg/dL and is placed on rosuvastatin (Crestor). Which instruction should be given to the client taking rosuvastatin (Crestor)?

    bullet.jpg

    A.

    Report muscle weakness to the physician.

    bullet.jpg

    B.

    Allow six months for the drug to take effect.

    bullet.jpg

    C.

    Take the medication with fruit juice.

    bullet.jpg

    D.

    Report difficulty sleeping.

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 227

  27. The client is admitted to the hospital with hypertensive crises. Diazoxide (Hyperstat) is ordered. During administration, the nurse should:

    bullet.jpg

    A.

    Utilize an infusion pump.

    bullet.jpg

    B.

    Check the blood glucose level.

    bullet.jpg

    C.

    Place the client in Trendelenburg position.

    bullet.jpg

    D.

    Cover the solution with foil.

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 227

  28. The six-month-old client with a ventral septal defect is receiving Digitalis for regulation of his heart rate. Which finding should be reported to the doctor?

    bullet.jpg

    A.

    Blood pressure of 126/80

    bullet.jpg

    B.

    Blood glucose of 110mg/dL

    bullet.jpg

    C.

    Heart rate of 60bpm

    bullet.jpg

    D.

    Respiratory rate of 30 per minute

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 227

  29. The client admitted with angina is given a prescription for nitroglycerine. The client should be instructed to:

    bullet.jpg

    A.

    Replenish his supply every three months.

    bullet.jpg

    B.

    Take one every 15 minutes if pain occurs.

    bullet.jpg

    C.

    Leave the medication in the brown bottle.

    bullet.jpg

    D.

    Crush the medication and take with water.

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 228

  30. The client is instructed regarding foods that are low in fat and cholesterol. Which diet selection is lowest in saturated fats?

    bullet.jpg

    A.

    Macaroni and cheese

    bullet.jpg

    B.

    Shrimp with rice

    bullet.jpg

    C.

    Turkey breast

    bullet.jpg

    D.

    Spaghetti with meat sauce

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 228

  31. The client is admitted with left-sided congestive heart failure. In assessing the client for edema, the nurse should check the:

    bullet.jpg

    A.

    Feet

    bullet.jpg

    B.

    Neck

    bullet.jpg

    C.

    Hands

    bullet.jpg

    D.

    Sacrum

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 228

  32. The nurse is checking the client’s central venous pressure. The nurse should place the zero of the manometer at the:

    bullet.jpg

    A.

    Phlebostatic axis

    bullet.jpg

    B.

    PMI

    bullet.jpg

    C.

    Erb’s point

    bullet.jpg

    D.

    Tail of Spence

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 228

  33. The physician orders lisinopril (Zestril) and furosemide (Lasix) to be administered concomitantly to the client with hypertension. The nurse should:

    bullet.jpg

    A.

    Question the order.

    bullet.jpg

    B.

    Administer the medications.

    bullet.jpg

    C.

    Administer separately.

    bullet.jpg

    D.

    Contact the pharmacy.

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 228

  34. The best method of evaluating the amount of peripheral edema is:

    bullet.jpg

    A.

    Weighing the client daily

    bullet.jpg

    B.

    Measuring the extremity

    bullet.jpg

    C.

    Measuring the intake and output

    bullet.jpg

    D.

    Checking for pitting

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 228

  35. A client with vaginal cancer is being treated with a radioactive vaginal implant. The client’s husband asks the nurse if he can spend the night with his wife. The nurse should explain that:

    bullet.jpg

    A.

    Overnight stays by family members is against hospital policy.

    bullet.jpg

    B.

    There is no need for him to stay because staffing is adequate.

    bullet.jpg

    C.

    His wife will rest much better knowing that he is at home.

    bullet.jpg

    D.

    Visitation is limited to 30 minutes when the implant is in place.

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 228

  36. The nurse is caring for a client hospitalized with a facial stroke. Which diet selection would be suited to the client?

    bullet.jpg

    A.

    Roast beef sandwich, potato chips, pickle spear, iced tea

    bullet.jpg

    B.

    Split pea soup, mashed potatoes, pudding, milk

    bullet.jpg

    C.

    Tomato soup, cheese toast, Jello, coffee

    bullet.jpg

    D.

    Hamburger, baked beans, fruit cup, iced tea

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 228

  37. The physician has prescribed Novalog insulin for a client with diabetes mellitus. Which statement indicates that the client knows when the peak action of the insulin occurs?

    bullet.jpg

    A.

    “I will make sure I eat breakfast within 10 minutes of taking my insulin.”

    bullet.jpg

    B.

    “I will need to carry candy or some form of sugar with me all the time.”

    bullet.jpg

    C.

    “I will eat a snack around three o’clock each afternoon.”

    bullet.jpg

    D.

    “I can save my dessert from supper for a bedtime snack.”

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 229

  38. The nurse is teaching basic infant care to a group of first-time parents. The nurse should explain that a sponge bath is recommended for the first two weeks of life because:

    bullet.jpg

    A.

    New parents need time to learn how to hold the baby.

    bullet.jpg

    B.

    The umbilical cord needs time to separate.

    bullet.jpg

    C.

    Newborn skin is easily traumatized by washing.

    bullet.jpg

    D.

    The chance of chilling the baby outweighs the benefits of bathing.

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 229

  39. A client with leukemia is receiving Trimetrexate. After reviewing the client’s chart, the physician orders Wellcovorin (leucovorin calcium). The rationale for administering leucovorin calcium to a client receiving Trimetrexate is to:

    bullet.jpg

    A.

    Treat iron-deficiency anemia caused by chemotherapeutic agents

    bullet.jpg

    B.

    Create a synergistic effect that shortens treatment time

    bullet.jpg

    C.

    Increase the number of circulating neutrophils

    bullet.jpg

    D.

    Reverse drug toxicity and prevent tissue damage

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 229

  40. A four-month-old is brought to the well-baby clinic for immunization. In addition to the DPT and polio vaccines, the baby should receive:

    bullet.jpg

    A.

    Hib titer

    bullet.jpg

    B.

    Mumps vaccine

    bullet.jpg

    C.

    Hepatitis B vaccine

    bullet.jpg

    D.

    MMR

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 229

  41. The physician has prescribed Nexium (esomeprazole) for a client with erosive gastritis. The nurse should administer the medication:

    bullet.jpg

    A.

    30 minutes before a meal

    bullet.jpg

    B.

    With each meal

    bullet.jpg

    C.

    In a single dose at bedtime

    bullet.jpg

    D.

    30 minutes after meals

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 229

  42. A client on the psychiatric unit is in an uncontrolled rage and is threatening other clients and staff. What is the most appropriate action for the nurse to take?

    bullet.jpg

    A.

    Call security for assistance and prepare to sedate the client.

    bullet.jpg

    B.

    Tell the client to calm down and ask him if he would like to play cards.

    bullet.jpg

    C.

    Tell the client that if he continues his behavior he will be punished.

    bullet.jpg

    D.

    Leave the client alone until he calms down.

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 229

  43. When the nurse checks the fundus of a client on the first postpartum day, she notes that the fundus is firm, is at the level of the umbilicus, and is displaced to the right. The next action the nurse should take is to:

    bullet.jpg

    A.

    Check the client for bladder distention.

    bullet.jpg

    B.

    Assess the blood pressure for hypotension.

    bullet.jpg

    C.

    Determine whether an oxytocic drug was given.

    bullet.jpg

    D.

    Check for the expulsion of small clots.

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 229

  44. A client is admitted to the hospital with a temperature of 99.8°F, complaints of blood-tinged hemoptysis, fatigue, and night sweats. The client’s symptoms are consistent with a diagnosis of:

    bullet.jpg

    A.

    Pneumonia

    bullet.jpg

    B.

    Reaction to antiviral medication

    bullet.jpg

    C.

    Tuberculosis

    bullet.jpg

    D.

    Superinfection due to low CD4 count

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 229

  45. The client is seen in the clinic for treatment of migraine headaches. The drug Imitrex (sumatriptan succinate) is prescribed for the client. Which of the following in the client’s history should be reported to the doctor?

    bullet.jpg

    A.

    Diabetes

    bullet.jpg

    B.

    Prinzmetal’s angina

    bullet.jpg

    C.

    Cancer

    bullet.jpg

    D.

    Cluster headaches

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 229

  46. The client with suspected meningitis is admitted to the unit. The doctor is performing an assessment to determine meningeal irritation and spinal nerve root inflammation. A positive Kernig’s sign is charted if the nurse notes:

    bullet.jpg

    A.

    Pain on flexion of the hip and knee

    bullet.jpg

    B.

    Nuchal rigidity on flexion of the neck

    bullet.jpg

    C.

    Pain when the head is turned to the left side

    bullet.jpg

    D.

    Dizziness when changing positions

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 229

  47. The client with Alzheimer’s disease is being assisted with activities of daily living when the nurse notes that the client uses her toothbrush to brush her hair. The nurse is aware that the client is exhibiting:

    bullet.jpg

    A.

    Agnosia

    bullet.jpg

    B.

    Apraxia

    bullet.jpg

    C.

    Anomia

    bullet.jpg

    D.

    Aphasia

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 229

  48. The client with dementia is experiencing confusion late in the afternoon and before bedtime. The nurse is aware that the client is experiencing what is known as:

    bullet.jpg

    A.

    Chronic fatigue syndrome

    bullet.jpg

    B.

    Normal aging

    bullet.jpg

    C.

    Sundowning

    bullet.jpg

    D.

    Delusions

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 230

  49. The client with confusion says to the nurse, “I haven’t had anything to eat all day long. When are they going to bring breakfast?” The nurse saw the client in the day room eating breakfast with other clients 30 minutes before this conversation. Which response would be best for the nurse to make?

    bullet.jpg

    A.

    “You know you had breakfast 30 minutes ago.”

    bullet.jpg

    B.

    “I am so sorry that they didn’t get you breakfast. I’ll report it to the charge nurse.”

    bullet.jpg

    C.

    “I’ll get you some juice and toast. Would you like something else?”

    bullet.jpg

    D.

    “You will have to wait a while; lunch will be here in a little while.”

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 230

  50. The doctor has prescribed Exelon (rivastigmine) for the client with Alzheimer’s disease. Which side effect is most often associated with this drug?

    bullet.jpg

    A.

    Urinary incontinence

    bullet.jpg

    B.

    Headaches

    bullet.jpg

    C.

    Confusion

    bullet.jpg

    D.

    Nausea

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 230

  51. A client is admitted to the labor and delivery unit in active labor. During examination, the nurse notes a papular lesion on the perineum. Which initial action is most appropriate?

    bullet.jpg

    A.

    Document the finding.

    bullet.jpg

    B.

    Report the finding to the doctor.

    bullet.jpg

    C.

    Prepare the client for a C-section.

    bullet.jpg

    D.

    Continue primary care as prescribed.

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 230

  52. A client with a diagnosis of HPV is at risk for which of the following?

    bullet.jpg

    A.

    Hodgkin’s lymphoma

    bullet.jpg

    B.

    Cervical cancer

    bullet.jpg

    C.

    Multiple myeloma

    bullet.jpg

    D.

    Ovarian cancer

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 230

  53. During the initial interview, the client reports that she has a lesion on the perineum. Further investigation reveals a small blister on the vulva that is painful to touch. The nurse is aware that the most likely source of the lesion is:

    bullet.jpg

    A.

    Syphilis

    bullet.jpg

    B.

    Herpes

    bullet.jpg

    C.

    Gonorrhea

    bullet.jpg

    D.

    Condylomata

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 230

  54. A client visiting a family planning clinic is suspected of having an STI. The best diagnostic test for treponema pallidum is:

    bullet.jpg

    A.

    Venereal Disease Research Lab (VDRL)

    bullet.jpg

    B.

    Rapid plasma reagin (RPR)

    bullet.jpg

    C.

    Fluorescent treponemal antibody (FTA)

    bullet.jpg

    D.

    Thayer-Martin culture (TMC)

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 230

  55. A 15-year-old primigravida is admitted with a tentative diagnosis of HELLP syndrome. Which laboratory finding is associated with HELLP syndrome?

    bullet.jpg

    A.

    Elevated blood glucose

    bullet.jpg

    B.

    Elevated platelet count

    bullet.jpg

    C.

    Elevated creatinine clearance

    bullet.jpg

    D.

    Elevated hepatic enzymes

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 230

  56. The nurse is assessing the deep tendon reflexes of a client with preeclampsia. Which method is used to elicit the biceps reflex?

    bullet.jpg

    A.

    The nurse places her thumb on the muscle inset in the antecubital space and taps the thumb briskly with the reflex hammer.

    bullet.jpg

    B.

    The nurse loosely suspends the client’s arm in an open hand while tapping the back of the client’s elbow.

    bullet.jpg

    C.

    The nurse instructs the client to dangle her legs as the nurse strikes the area below the patella with the blunt side of the reflex hammer.

    bullet.jpg

    D.

    The nurse instructs the client to place her arms loosely at her side as the nurse strikes the muscle insert just above the wrist.

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 230

  57. A primigravida with diabetes is admitted to the labor and delivery unit at 34 weeks gestation. Which doctor’s order should the nurse question?

    bullet.jpg

    A.

    Magnesium sulfate 4gm (25%) IV

    bullet.jpg

    B.

    Brethine 10mcg IV

    bullet.jpg

    C.

    Stadol 1mg IV push every 4 hours as needed prn for pain

    bullet.jpg

    D.

    Ancef 2gm IVPB every 6 hours

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 230

  58. A diabetic multigravida is scheduled for an amniocentesis at 32 weeks gestation to determine the L/S ratio and phosphatidyl glycerol level. The L/S ratio is 1:1 and the presence of phosphatidylglycerol is noted. The nurse’s assessment of this data is:

    bullet.jpg

    A.

    The infant is at low risk for congenital anomalies.

    bullet.jpg

    B.

    The infant is at high risk for intrauterine growth retardation.

    bullet.jpg

    C.

    The infant is at high risk for respiratory distress syndrome.

    bullet.jpg

    D.

    The infant is at high risk for birth trauma.

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 231

  59. Which observation in the newborn of a diabetic mother would require immediate nursing intervention?

    bullet.jpg

    A.

    Crying

    bullet.jpg

    B.

    Wakefulness

    bullet.jpg

    C.

    Jitteriness

    bullet.jpg

    D.

    Yawning

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 231

  60. The nurse caring for a client receiving intravenous magnesium sulfate must closely observe for side effects associated with drug therapy. An expected side effect of magnesium sulfate is:

    bullet.jpg

    A.

    Decreased urinary output

    bullet.jpg

    B.

    Hypersomnolence

    bullet.jpg

    C.

    Absence of knee jerk reflex

    bullet.jpg

    D.

    Decreased respiratory rate

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 231

  61. The client has elected to have epidural anesthesia to relieve labor pain. If the client experiences hypotension, the nurse would:

    bullet.jpg

    A.

    Place her in Trendelenburg position.

    bullet.jpg

    B.

    Decrease the rate of IV infusion.

    bullet.jpg

    C.

    Administer oxygen per nasal cannula.

    bullet.jpg

    D.

    Increase the rate of the IV infusion.

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 231

  62. A client has cancer of the pancreas. The nurse should be most concerned about which nursing diagnosis?

    bullet.jpg

    A.

    Alteration in nutrition

    bullet.jpg

    B.

    Alteration in bowel elimination

    bullet.jpg

    C.

    Alteration in skin integrity

    bullet.jpg

    D.

    Ineffective individual coping

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 231

  63. The nurse is caring for a client with uremic frost. The nurse is aware that uremic frost is often seen in clients with:

    bullet.jpg

    A.

    Severe anemia

    bullet.jpg

    B.

    Arteriosclerosis

    bullet.jpg

    C.

    Liver failure

    bullet.jpg

    D.

    Parathyroid disorder

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 231

  64. The client arrives in the emergency department after a motor vehicle accident. Nursing assessment findings include BP 80/34, pulse rate 120, and respirations 20. Which is the client’s most appropriate priority nursing diagnosis?

    bullet.jpg

    A.

    Alteration in cerebral tissue perfusion

    bullet.jpg

    B.

    Fluid volume deficit

    bullet.jpg

    C.

    Ineffective airway clearance

    bullet.jpg

    D.

    Alteration in sensory perception

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 231

  65. The home health nurse is visiting an 18-year-old with osteogenesis imperfecta. Which information obtained on the visit would cause the most concern? The client:

    bullet.jpg

    A.

    Likes to play football

    bullet.jpg

    B.

    Drinks carbonated drinks

    bullet.jpg

    C.

    Has two sisters

    bullet.jpg

    D.

    Is taking acetaminophen for pain

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 231

  66. The nurse working the organ transplant unit is caring for a client with a white blood cell count of 450. During evening visitation, a visitor brings a basket of fruit. What action should the nurse take?

    bullet.jpg

    A.

    Allow the client to keep the fruit.

    bullet.jpg

    B.

    Place the fruit next to the bed for easy access by the client.

    bullet.jpg

    C.

    Offer to wash the fruit for the client.

    bullet.jpg

    D.

    Ask the family members to take the fruit home.

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 231

  67. The nurse is caring for the client following a laryngectomy when suddenly the client becomes nonresponsive and pale, with a BP of 90/40. The initial nurse’s action should be to:

    bullet.jpg

    A.

    Place the client in Trendelenburg position.

    bullet.jpg

    B.

    Increase the infusion of normal saline.

    bullet.jpg

    C.

    Administer atropine intravenously.

    bullet.jpg

    D.

    Move the emergency cart to the bedside.

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 231

  68. The client admitted two days earlier with a lung resection accidentally pulls out the chest tube. Which action by the nurse indicates understanding of the management of chest tubes?

    bullet.jpg

    A.

    Order a chest x-ray.

    bullet.jpg

    B.

    Reinsert the tube.

    bullet.jpg

    C.

    Cover the insertion site with a Vaseline gauze.

    bullet.jpg

    D.

    Call the doctor.

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 231

  69. A client being treated with sodium warfarin (Coumadin) has a Protime of 120 seconds. Which intervention would be most important to include in the nursing care plan?

    bullet.jpg

    A.

    Assess for signs of abnormal bleeding.

    bullet.jpg

    B.

    Anticipate an increase in the Coumadin dosage.

    bullet.jpg

    C.

    Instruct the client regarding the drug therapy.

    bullet.jpg

    D.

    Increase the frequency of neurological assessments.

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 231

  70. Which selection would provide the most calcium for the client who is four months pregnant?

    bullet.jpg

    A.

    A granola bar

    bullet.jpg

    B.

    A bran muffin

    bullet.jpg

    C.

    A cup of yogurt

    bullet.jpg

    D.

    A glass of fruit juice

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 232

  71. The client with preeclampsia is admitted to the unit with an order for magnesium sulfate. Which action by the nurse indicates the understanding of magnesium toxicity?

    bullet.jpg

    A.

    The nurse performs a vaginal exam every 30 minutes.

    bullet.jpg

    B.

    The nurse places a padded tongue blade at the bedside.

    bullet.jpg

    C.

    The nurse inserts a Foley catheter.

    bullet.jpg

    D.

    The nurse darkens the room.

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 232

  72. The best size cathlon for administration of a blood transfusion to a six-year-old is:

    bullet.jpg

    A.

    18 gauge

    bullet.jpg

    B.

    19 gauge

    bullet.jpg

    C.

    22 gauge

    bullet.jpg

    D.

    20 gauge

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 232

  73. A client is admitted to the unit two hours after an explosion causes burns to the face. The nurse would be most concerned with the client developing which of the following?

    bullet.jpg

    A.

    Hypovolemia

    bullet.jpg

    B.

    Laryngeal edema

    bullet.jpg

    C.

    Hypernatremia

    bullet.jpg

    D.

    Hyperkalemia

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 232

  74. The client has recently been diagnosed with diabetes. Which of the following indicates understanding of the management of diabetes?

    bullet.jpg

    A.

    The client selects a balanced diet from the menu.

    bullet.jpg

    B.

    The client can tell the nurse the normal blood glucose level.

    bullet.jpg

    C.

    The client asks for brochures on the subject of diabetes.

    bullet.jpg

    D.

    The client demonstrates correct insulin injection technique.

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 232

  75. The client is admitted following cast application for a fractured ulna. Which finding should be reported to the doctor?

    bullet.jpg

    A.

    Pain at the site

    bullet.jpg

    B.

    Warm fingers

    bullet.jpg

    C.

    Pulses rapid

    bullet.jpg

    D.

    Paresthesia of the fingers

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 232

  76. The client with AIDS should be taught to:

    bullet.jpg

    A.

    Avoid warm climates.

    bullet.jpg

    B.

    Refrain from taking herbals.

    bullet.jpg

    C.

    Avoid exercising.

    bullet.jpg

    D.

    Report any changes in skin color.

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 232

  77. Which action by the healthcare worker indicates a need for further teaching?

    bullet.jpg

    A.

    The nursing assistant ambulates the elderly client using a gait belt.

    bullet.jpg

    B.

    The nurse wears goggles while performing a veno-puncture.

    bullet.jpg

    C.

    The nurse washes his hands after changing a dressing.

    bullet.jpg

    D.

    The nurse wears gloves to monitor the IV infusion rate.

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 232

  78. The client is having electroconvulsive therapy for treatment of severe depression. Prior to the ECT, the nurse should:

    bullet.jpg

    A.

    Apply a tourniquet to the client’s arm.

    bullet.jpg

    B.

    Administer an anticonvulsant medication.

    bullet.jpg

    C.

    Ask the client if he is allergic to shellfish.

    bullet.jpg

    D.

    Apply a blood pressure cuff to the arm.

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 232

  79. The five-year-old is being tested for enterobiasis (pinworms). Which symptom is associated with enterobiasis?

    bullet.jpg

    A.

    Rectal itching

    bullet.jpg

    B.

    Nausea

    bullet.jpg

    C.

    Oral ulcerations

    bullet.jpg

    D.

    Scalp itching

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 232

  80. The nurse is teaching the mother regarding treatment for pedicalosis capitis. Which instruction should be given regarding the medication?

    bullet.jpg

    A.

    Treatment is not recommended for children less than 10 years of age.

    bullet.jpg

    B.

    Bed linens should be washed in hot water.

    bullet.jpg

    C.

    Medication therapy will continue for one year.

    bullet.jpg

    D.

    Intravenous antibiotic therapy will be ordered.

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 232

  81. The registered nurse is making assignments for the day. Which client should be assigned to the pregnant nurse?

    bullet.jpg

    A.

    The client with HIV

    bullet.jpg

    B.

    The client with a radium implant for cervical cancer

    bullet.jpg

    C.

    The client with RSV (respiratory synctial virus)

    bullet.jpg

    D.

    The client with cytomegalovirus

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 232

  82. The nurse is planning room assignments for the day. Which client should be assigned to a private room if only one is available?

    bullet.jpg

    A.

    The client with methicillin resistant-staphylococcus aureas (MRSA)

    bullet.jpg

    B.

    The client with diabetes

    bullet.jpg

    C.

    The client with pancreatitis

    bullet.jpg

    D.

    The client with Addison’s disease

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 232

  83. The doctor accidentally cuts the bowel during surgery. As a result of this action, the client develops an infection and suffers brain damage. The doctor can be charged with:

    bullet.jpg

    A.

    Negligence

    bullet.jpg

    B.

    Tort

    bullet.jpg

    C.

    Assault

    bullet.jpg

    D.

    Malpractice

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 233

  84. Which assignment should not be performed by the nursing assistant?

    bullet.jpg

    A.

    Feeding the client

    bullet.jpg

    B.

    Bathing the client

    bullet.jpg

    C.

    Obtaining a stool

    bullet.jpg

    D.

    Administering a fleet enema

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 233

  85. The mother calls the clinic to report that her newborn has a rash on his forehead and face. Which action is most appropriate?

    bullet.jpg

    A.

    Tell the mother to wash the face with soap and apply powder.

    bullet.jpg

    B.

    Tell her that 30% of newborns have a rash that will go away by one month of life.

    bullet.jpg

    C.

    Report the rash to the doctor immediately.

    bullet.jpg

    D.

    Ask the mother if anyone else in the family has had a rash in the last six months.

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 233

  86. Which nurse should not be assigned to care for the client with a radium implant for vaginal cancer?

    bullet.jpg

    A.

    The LPN who is six months postpartum

    bullet.jpg

    B.

    The RN who is pregnant

    bullet.jpg

    C.

    The RN who is allergic to iodine

    bullet.jpg

    D.

    The RN with a three-year-old at home

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 233

  87. Which information should be reported to the state Board of Nursing?

    bullet.jpg

    A.

    The facility fails to provide literature in both Spanish and English.

    bullet.jpg

    B.

    The narcotic count has been incorrect on the unit for the past three days.

    bullet.jpg

    C.

    The client fails to receive an itemized account of his bills and services received during his hospital stay.

    bullet.jpg

    D.

    The nursing assistant assigned to the client with hepatitis fails to feed the client and give the bath.

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 233

  88. The nurse is suspected of charting medication administration that he did not give. After talking to the nurse, the charge nurse should:

    bullet.jpg

    A.

    Call the Board of Nursing.

    bullet.jpg

    B.

    File a formal reprimand.

    bullet.jpg

    C.

    Terminate the nurse.

    bullet.jpg

    D.

    Charge the nurse with a tort.

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 233

  89. The home health nurse is planning for the day’s visits. Which client should be seen first?

    bullet.jpg

    A.

    The 78-year-old who had a gastrectomy three weeks ago and has a PEG tube

    bullet.jpg

    B.

    The five-month-old discharged one week ago with pneumonia who is being treated with amoxicillin liquid suspension

    bullet.jpg

    C.

    The 50-year-old with MRSA being treated with Vancomycin via a PICC line

    bullet.jpg

    D.

    The 30-year-old with an exacerbation of multiple sclerosis being treated with cortisone via a centrally placed venous catheter

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 233

  90. The emergency room is flooded with clients injured in a tornado. Which clients can be assigned to share a room in the emergency department during the disaster?

    bullet.jpg

    A.

    A client having auditory hallucinations and the client with ulcerative colitis

    bullet.jpg

    B.

    The client who is pregnant and the client with a broken arm

    bullet.jpg

    C.

    A child who is cyanotic with severe dypsnea and a client with a frontal head injury

    bullet.jpg

    D.

    The client who arrives with a large puncture wound to the abdomen and the client with chest pain

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 233

  91. Before administering eardrops to a toddler, the nurse should recognize that it is essential to consider which of the following?

    bullet.jpg

    A.

    The age of the child

    bullet.jpg

    B.

    The child’s weight

    bullet.jpg

    C.

    The developmental level of the child

    bullet.jpg

    D.

    The IQ of the child

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 233

  92. The nurse is discussing meal planning with the mother of a two-year-old. Which of the following statements, if made by the mother, would require a need for further instruction?

    bullet.jpg

    A.

    “It is okay to give my child white grape juice for breakfast.”

    bullet.jpg

    B.

    “My child can have a grilled cheese sandwich for lunch.”

    bullet.jpg

    C.

    “We are going on a camping trip this weekend, and I have bought hot dogs to grill for his lunch.”

    bullet.jpg

    D.

    “For a snack, my child can have ice cream.”

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 233

  93. A client with AIDS has a viral load of 200 copies per ml. The nurse should interpret this finding as:

    bullet.jpg

    A.

    The client is at risk for opportunistic diseases.

    bullet.jpg

    B.

    The client is no longer communicable.

    bullet.jpg

    C.

    The client’s viral load is extremely low so he is relatively free of circulating virus.

    bullet.jpg

    D.

    The client’s T-cell count is extremely low.

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 233

  94. The client has an order for sliding scale insulin at 1900 hours and Lantus insulin at the same hour. The nurse should:

    bullet.jpg

    A.

    Administer the two medications together.

    bullet.jpg

    B.

    Administer the medications in two injections.

    bullet.jpg

    C.

    Draw up the Lantus insulin and then the regular insulin and administer them together.

    bullet.jpg

    D.

    Contact the doctor because these medications should not be given to the same client.

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 234

  95. A priority nursing diagnosis for a child being admitted from surgery following a tonsillectomy is:

    bullet.jpg

    A.

    Altered nutrition

    bullet.jpg

    B.

    Impaired communication

    bullet.jpg

    C.

    Risk for injury/aspiration

    bullet.jpg

    D.

    Altered urinary elimination

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 234

  96. What would the nurse expect the admitting assessment to reveal in a client with glomerulonephritis?

    bullet.jpg

    A.

    Hypertension

    bullet.jpg

    B.

    Lassitude

    bullet.jpg

    C.

    Fatigue

    bullet.jpg

    D.

    Vomiting and diarrhea

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 234

  97. Which action is contraindicated in the client with epiglottis?

    bullet.jpg

    A.

    Ambulation

    bullet.jpg

    B.

    Oral airway assessment using a tongue blade

    bullet.jpg

    C.

    Placing a blood pressure cuff on the arm

    bullet.jpg

    D.

    Checking the deep tendon reflexes.

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 234

  98. A 25-year-old client with a goiter is admitted to the unit. What would the nurse expect the admitting assessment to reveal?

    bullet.jpg

    A.

    Slow pulse

    bullet.jpg

    B.

    Anorexia

    bullet.jpg

    C.

    Bulging eyes

    bullet.jpg

    D.

    Weight gain

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 234

  99. Which of the following foods, if selected by the mother with a child with celiac, would indicate her understanding of the dietary instructions?

    bullet.jpg

    A.

    Whole-wheat toast

    bullet.jpg

    B.

    Angel hair pasta

    bullet.jpg

    C.

    Reuben on rye

    bullet.jpg

    D.

    Rice cereal

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 234

  100. The first action that the nurse should take if she finds the client has an O2 saturation of 68% is:

    bullet.jpg

    A.

    Elevate the head.

    bullet.jpg

    B.

    Recheck the O2 saturation in 30 minutes.

    bullet.jpg

    C.

    Apply oxygen by mask.

    bullet.jpg

    D.

    Assess the heart rate.

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 234

  101. Which observation would the nurse expect to make after an amniotomy?

    bullet.jpg

    A.

    Dark yellow amniotic fluid

    bullet.jpg

    B.

    Clear amniotic fluid

    bullet.jpg

    C.

    Greenish amniotic fluid

    bullet.jpg

    D.

    Red amniotic fluid

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 234

  102. The client taking Glyburide (Diabeta) should be cautioned to:

    bullet.jpg

    A.

    Avoid eating sweets.

    bullet.jpg

    B.

    Report changes in urinary pattern.

    bullet.jpg

    C.

    Allow three hours for onset.

    bullet.jpg

    D.

    Check the glucose daily.

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 234

  103. The obstetric client’s fetal heart rate is 80–90 during the contractions. The first action the nurse should take is:

    bullet.jpg

    A.

    Reposition the monitor.

    bullet.jpg

    B.

    Turn the client to her left side.

    bullet.jpg

    C.

    Ask the client to ambulate.

    bullet.jpg

    D.

    Prepare the client for delivery.

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 234

  104. Arterial ulcers are best described as ulcers that:

    bullet.jpg

    A.

    Are smooth in texture

    bullet.jpg

    B.

    Have irregular borders

    bullet.jpg

    C.

    Are cool to touch

    bullet.jpg

    D.

    Are painful to touch

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 234

  105. A vaginal exam reveals a footling breech presentation. The nurse should take which of the following actions at this time?

    bullet.jpg

    A.

    Anticipate the need for a Caesarean section.

    bullet.jpg

    B.

    Apply an internal fetal monitor.

    bullet.jpg

    C.

    Place the client in Genu Pectoral position.

    bullet.jpg

    D.

    Perform an ultrasound.

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 234

  106. A vaginal exam reveals that the cervix is 4cm dilated, with intact membranes and a fetal heart tone rate of 160–170bpm. The nurse decides to apply an external fetal monitor. The rationale for this implementation is:

    bullet.jpg

    A.

    The cervix is closed.

    bullet.jpg

    B.

    The membranes are still intact.

    bullet.jpg

    C.

    The fetal heart tones are within normal limits.

    bullet.jpg

    D.

    The contractions are intense enough for insertion of an internal monitor.

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 234

  107. The following are all nursing diagnoses appropriate for a gravida 1 para 0 in labor. Which one would be most appropriate for the primagravida as she completes the early phase of labor?

    bullet.jpg

    A.

    Impaired gas exchange related to hyperventilation

    bullet.jpg

    B.

    Alteration in placental perfusion related to maternal position

    bullet.jpg

    C.

    Impaired physical mobility related to fetal-monitoring equipment

    bullet.jpg

    D.

    Potential fluid volume deficit related to decreased fluid intake

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 235

  108. As the client reaches 6cm dilation, the nurse notes late decelerations on the fetal monitor. What is the most likely explanation of this pattern?

    bullet.jpg

    A.

    The baby is sleeping.

    bullet.jpg

    B.

    The umbilical cord is compressed.

    bullet.jpg

    C.

    There is head compression.

    bullet.jpg

    D.

    There is uteroplacental insufficiency.

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 235

  109. The nurse notes variable decelerations on the fetal monitor strip. The most appropriate initial action would be to:

    bullet.jpg

    A.

    Notify her doctor.

    bullet.jpg

    B.

    Start an IV.

    bullet.jpg

    C.

    Reposition the client.

    bullet.jpg

    D.

    Readjust the monitor.

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 235

  110. Which of the following is a characteristic of an ominous periodic change in the fetal heart rate?

    bullet.jpg

    A.

    A fetal heart rate of 120–130bpm

    bullet.jpg

    B.

    A baseline variability of 6–10bpm

    bullet.jpg

    C.

    Accelerations in FHR with fetal movement

    bullet.jpg

    D.

    A recurrent rate of 90–100bpm at the end of the contractions

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 235

  111. The rationale for inserting a French catheter every hour for the client with epidural anesthesia is:

    bullet.jpg

    A.

    The bladder fills more rapidly because of the medication used for the epidural.

    bullet.jpg

    B.

    Her level of consciousness is such that she is in a trancelike state.

    bullet.jpg

    C.

    The sensation of the bladder filling is diminished or lost.

    bullet.jpg

    D.

    She is embarrassed to ask for the bedpan that frequently.

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 235

  112. A client in the family planning clinic asks the nurse about the most likely time for her to conceive. The nurse explains that conception is most likely to occur when:

    bullet.jpg

    A.

    Estrogen levels are low

    bullet.jpg

    B.

    Lutenizing hormone is high

    bullet.jpg

    C.

    The endometrial lining is thin

    bullet.jpg

    D.

    The progesterone level is low

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 235

  113. A client tells the nurse that she plans to use the rhythm method of birth control. The nurse is aware that the success of the rhythm method depends on the:

    bullet.jpg

    A.

    Age of the client

    bullet.jpg

    B.

    Frequency of intercourse

    bullet.jpg

    C.

    Regularity of the menses

    bullet.jpg

    D.

    Range of the client’s temperature

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 235

  114. A client with diabetes asks the nurse for advice regarding methods of birth control. Which method of birth control is most suitable for the client with diabetes?

    bullet.jpg

    A.

    Intrauterine device

    bullet.jpg

    B.

    Oral contraceptives

    bullet.jpg

    C.

    Diaphragm

    bullet.jpg

    D.

    Contraceptive sponge

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 235

  115. The doctor suspects that the client has an ectopic pregnancy. Which symptom is consistent with a diagnosis of a ruptured ectopic pregnancy?

    bullet.jpg

    A.

    Painless vaginal bleeding

    bullet.jpg

    B.

    Abdominal cramping

    bullet.jpg

    C.

    Throbbing pain in the upper quadrant

    bullet.jpg

    D.

    Sudden, stabbing pain in the lower quadrant

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 235

  116. The nurse is teaching a pregnant client about nutritional needs during pregnancy. Which menu selection will best meet the nutritional needs of the pregnant client?

    bullet.jpg

    A.

    Hamburger patty, green beans, French fries, and iced tea

    bullet.jpg

    B.

    Roast beef sandwich, potato chips, baked beans, and cola

    bullet.jpg

    C.

    Baked chicken, fruit cup, potato salad, coleslaw, yogurt, and iced tea

    bullet.jpg

    D.

    Fish sandwich, gelatin with fruit, and coffee

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 236

  117. The client with hyperemesis gravidarum is at risk for developing:

    bullet.jpg

    A.

    Respiratory alkalosis without dehydration

    bullet.jpg

    B.

    Metabolic acidosis with dehydration

    bullet.jpg

    C.

    Respiratory acidosis without dehydration

    bullet.jpg

    D.

    Metabolic alkalosis with dehydration

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 236

  118. A client tells the doctor that she is about 20 weeks pregnant. The most definitive sign of pregnancy is:

    bullet.jpg

    A.

    Elevated human chorionic gonadatropin

    bullet.jpg

    B.

    The presence of fetal heart tones

    bullet.jpg

    C.

    Uterine enlargement

    bullet.jpg

    D.

    Breast enlargement and tenderness

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 236

  119. The nurse is caring for a neonate whose mother is diabetic. The nurse will expect the neonate to be:

    bullet.jpg

    A.

    Hypoglycemic, small for gestational age

    bullet.jpg

    B.

    Hyperglycemic, large for gestational age

    bullet.jpg

    C.

    Hypoglycemic, large for gestational age

    bullet.jpg

    D.

    Hyperglycemic, small for gestational age

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 236

  120. Which of the following instructions should be included in the nurse’s teaching regarding oral contraceptives?

    bullet.jpg

    A.

    Weight gain should be reported to the physician.

    bullet.jpg

    B.

    An alternate method of birth control is needed when taking antibiotics.

    bullet.jpg

    C.

    If the client misses one or more pills, two pills should be taken per day for one week.

    bullet.jpg

    D.

    Changes in the menstrual flow should be reported to the physician.

    Quick Answer: 223

    Detailed Answer: 236

  121. The nurse is discussing breastfeeding with a postpartum client. Breastfeeding is contraindicated in the postpartum client with:

    bullet.jpg

    A.

    Diabetes

    bullet.jpg

    B.

    HIV

    bullet.jpg

    C.

    Hypertension

    bullet.jpg

    D.

    Thyroid disease

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 236

  122. A client is admitted to the labor and delivery unit complaining of vaginal bleeding with very little discomfort. The nurse’s first action should be to:

    bullet.jpg

    A.

    Assess the fetal heart tones.

    bullet.jpg

    B.

    Check for cervical dilation.

    bullet.jpg

    C.

    Check for firmness of the uterus.

    bullet.jpg

    D.

    Obtain a detailed history.

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 236

  123. A client telephones the emergency room stating that she thinks that she is in labor. The nurse should tell the client that labor has probably begun when:

    bullet.jpg

    A.

    Her contractions are two minutes apart.

    bullet.jpg

    B.

    She has back pain and a bloody discharge.

    bullet.jpg

    C.

    She experiences abdominal pain and frequent urination.

    bullet.jpg

    D.

    Her contractions are five minutes apart.

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 236

  124. The nurse is teaching a group of prenatal clients about the effects of cigarette smoke on fetal development. Which characteristic is associated with babies born to mothers who smoked during pregnancy?

    bullet.jpg

    A.

    Low birth weight

    bullet.jpg

    B.

    Large for gestational age

    bullet.jpg

    C.

    Preterm birth, but appropriate size for gestation

    bullet.jpg

    D.

    Growth retardation in weight and length

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 237

  125. The physician has ordered an injection of RhoGam for the postpartum client whose blood type is A negative but whose baby is O positive. To provide postpartum prophylaxis, RhoGam should be administered:

    bullet.jpg

    A.

    Within 72 hours of delivery

    bullet.jpg

    B.

    Within one week of delivery

    bullet.jpg

    C.

    Within two weeks of delivery

    bullet.jpg

    D.

    Within one month of delivery

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 237

  126. After the physician performs an amniotomy, the nurse’s first action should be to assess the:

    bullet.jpg

    A.

    Degree of cervical dilation

    bullet.jpg

    B.

    Fetal heart tones

    bullet.jpg

    C.

    Client’s vital signs

    bullet.jpg

    D.

    Client’s level of discomfort

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 237

  127. A client is admitted to the labor and delivery unit. The nurse performs a vaginal exam and determines that the client’s cervix is 5cm dilated with 75% effacement. Based on the nurse’s assessment, the client is in which phase of labor?

    bullet.jpg

    A.

    Active

    bullet.jpg

    B.

    Latent

    bullet.jpg

    C.

    Transition

    bullet.jpg

    D.

    Early

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 237

  128. A newborn with narcotic abstinence syndrome is admitted to the nursery. Nursing care of the newborn should include:

    bullet.jpg

    A.

    Teaching the mother to provide tactile stimulation

    bullet.jpg

    B.

    Wrapping the newborn snugly in a blanket

    bullet.jpg

    C.

    Placing the newborn in the infant seat

    bullet.jpg

    D.

    Initiating an early infant-stimulation program

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 237

  129. A client elects to have epidural anesthesia to relieve the discomfort of labor. Following the initiation of epidural anesthesia, the nurse should give priority to:

    bullet.jpg

    A.

    Checking for cervical dilation

    bullet.jpg

    B.

    Placing the client in a supine position

    bullet.jpg

    C.

    Checking the client’s blood pressure

    bullet.jpg

    D.

    Obtaining a fetal heart rate

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 237

  130. The nurse is aware that the best way to prevent post-operative wound infection in the surgical client is to:

    bullet.jpg

    A.

    Administer a prescribed antibiotic.

    bullet.jpg

    B.

    Wash her hands for two minutes before care.

    bullet.jpg

    C.

    Wear a mask when providing care.

    bullet.jpg

    D.

    Ask the client to cover her mouth when she coughs.

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 237

  131. The elderly client is admitted to the emergency room. Which symptom is the client with a fractured hip most likely to exhibit?

    bullet.jpg

    A.

    Pain

    bullet.jpg

    B.

    Disalignment

    bullet.jpg

    C.

    Cool extremity

    bullet.jpg

    D.

    Absence of pedal pulses

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 237

  132. The nurse knows that a 60-year-old female client’s susceptibility to osteoporosis is most likely related to:

    bullet.jpg

    A.

    Lack of exercise

    bullet.jpg

    B.

    Hormonal disturbances

    bullet.jpg

    C.

    Lack of calcium

    bullet.jpg

    D.

    Genetic predisposition

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 237

  133. A two-year-old is admitted for repair of a fractured femur and is placed in Bryant’s traction. Which finding by the nurse indicates that the traction is working properly?

    bullet.jpg

    A.

    The infant no longer complains of pain.

    bullet.jpg

    B.

    The buttocks are 15° off the bed.

    bullet.jpg

    C.

    The legs are suspended in the traction.

    bullet.jpg

    D.

    The pins are secured within the pulley.

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 238

  134. Which statement is true regarding balanced skeletal traction? Balanced skeletal traction:

    bullet.jpg

    A.

    Uses a Steinman pin

    bullet.jpg

    B.

    Requires that both legs be secured

    bullet.jpg

    C.

    Utilizes Kirschner wires

    bullet.jpg

    D.

    Is used primarily to heal the fractured hips

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 238

  135. The client is admitted for an open reduction internal fixation of a fractured hip. Immediately following surgery, the nurse should give priority to assessing the:

    bullet.jpg

    A.

    Serum collection (Davol) drain

    bullet.jpg

    B.

    Client’s pain

    bullet.jpg

    C.

    Nutritional status

    bullet.jpg

    D.

    Immobilizer

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 238

  136. Which statement made by the family member caring for the client with a percutaneous gastrostomy tube indicates understanding of the nurse’s teaching?

    bullet.jpg

    A.

    “I must flush the tube with water after feedings and clamp the tube.”

    bullet.jpg

    B.

    “I must check placement four times per day.”

    bullet.jpg

    C.

    “I will report to the doctor any signs of indigestion.”

    bullet.jpg

    D.

    “If my father is unable to swallow, I will discontinue the feeding and call the clinic.”

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 238

  137. The nurse is assessing the client with a total knee replacement two hours post-operative. Which information requires notification of the doctor?

    bullet.jpg

    A.

    Scant bleeding on the dressing

    bullet.jpg

    B.

    Low-grade temperature

    bullet.jpg

    C.

    Hemoglobin of 7gm

    bullet.jpg

    D.

    The urinary output has been 120ml during the last hour

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 238

  138. The nurse is caring for the client with a five-year-old diagnosis of plumbism. Which information in the health history is most likely related to the development of plumbism?

    bullet.jpg

    A.

    The client has traveled out of the country in the last six months.

    bullet.jpg

    B.

    The client’s parents are skilled stained-glass artists.

    bullet.jpg

    C.

    The client lives in a house built in 1990.

    bullet.jpg

    D.

    The client has several brothers and sisters.

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 238

  139. A client with a total hip replacement requires special equipment. Which equipment would assist the client with a total hip replacement with activities of daily living?

    bullet.jpg

    A.

    High-seat commode

    bullet.jpg

    B.

    Recliner

    bullet.jpg

    C.

    TENS unit

    bullet.jpg

    D.

    Abduction pillow

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 238

  140. An elderly client with an abdominal surgery is admitted to the unit following surgery. In anticipation of complications of anesthesia and narcotic administration, the nurse should:

    bullet.jpg

    A.

    Administer oxygen via nasal cannula.

    bullet.jpg

    B.

    Have narcan (naloxane) available.

    bullet.jpg

    C.

    Prepare to administer blood products.

    bullet.jpg

    D.

    Prepare to do cardioresuscitation.

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 238

  141. Which roommate would be most suitable for the six-year-old male with a fractured femur in Russell’s traction?

    bullet.jpg

    A.

    16-year-old female with scoliosis

    bullet.jpg

    B.

    12-year-old male with a fractured femur

    bullet.jpg

    C.

    10-year-old male with sarcoma

    bullet.jpg

    D.

    6-year-old male with osteomylitis

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 239

  142. A client with osteoarthritis has a prescription for Celebrex (celecoxib). Which instruction should be included in the discharge teaching?

    bullet.jpg

    A.

    Take the medication with milk.

    bullet.jpg

    B.

    Report chest pain.

    bullet.jpg

    C.

    Remain upright after taking for 30 minutes.

    bullet.jpg

    D.

    Allow six weeks for optimal effects.

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 239

  143. A client with a fractured tibia has a plaster-of-Paris cast applied to immobilize the fracture. Which action by the nurse indicates understanding of a plaster-of-Paris cast? The nurse:

    bullet.jpg

    A.

    Handles the cast with the fingertips

    bullet.jpg

    B.

    Petals the cast

    bullet.jpg

    C.

    Dries the cast with a hair dryer

    bullet.jpg

    D.

    Allows 24 hours before bearing weight

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 239

  144. The teenager with a fiberglass cast asks the nurse if it will be okay to allow his friends to autograph his cast. Which response would be best?

    bullet.jpg

    A.

    “It will be alright for your friends to autograph the cast.”

    bullet.jpg

    B.

    “Because the cast is made of plaster, autographing can weaken the cast.”

    bullet.jpg

    C.

    “If they don’t use chalk to autograph, it is okay.”

    bullet.jpg

    D.

    “Autographing or writing on the cast in any form will harm the cast.”

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 239

  145. The nurse is assigned to care for the client with a Steinman pin. During pin care, she notes that the LPN uses sterile gloves and Q-tips to clean the pin. Which action should the nurse take at this time?

    bullet.jpg

    A.

    Assisting the LPN with opening sterile packages and peroxide

    bullet.jpg

    B.

    Telling the LPN that clean gloves are allowed

    bullet.jpg

    C.

    Telling the LPN that the registered nurse should perform pin care

    bullet.jpg

    D.

    Asking the LPN to clean the weights and pulleys with peroxide

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 239

  146. A child with scoliosis has a spica cast applied. Which action specific to the spica cast should be taken?

    bullet.jpg

    A.

    Check the bowel sounds.

    bullet.jpg

    B.

    Assess the blood pressure.

    bullet.jpg

    C.

    Offer pain medication.

    bullet.jpg

    D.

    Check for swelling.

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 239

  147. The client with a cervical fracture is placed in traction. Which type of traction will be utilized at the time of discharge?

    bullet.jpg

    A.

    Russell’s traction

    bullet.jpg

    B.

    Buck’s traction

    bullet.jpg

    C.

    Halo traction

    bullet.jpg

    D.

    Crutchfield tong traction

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 239

  148. A client with a total knee replacement has a CPM (continuous passive motion device) applied during the post-operative period. Which statement made by the nurse indicates understanding of the CPM machine?

    bullet.jpg

    A.

    “Use of the CPM will permit the client to ambulate during the therapy.”

    bullet.jpg

    B.

    “The CPM machine controls should be positioned distal to the site.”

    bullet.jpg

    C.

    “If the client complains of pain during the therapy, I will turn off the machine and call the doctor.”

    bullet.jpg

    D.

    “Use of the CPM machine will alleviate the need for physical therapy after the client is discharged.”

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 239

  149. A client with a fractured hip is being taught correct use of the walker. The nurse is aware that the correct use of the walker is achieved if the:

    bullet.jpg

    A.

    Palms rest lightly on the handles

    bullet.jpg

    B.

    Elbows are flexed 0°

    bullet.jpg

    C.

    Client walks to the front of the walker

    bullet.jpg

    D.

    Client carries the walker

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 240

  150. When assessing a laboring client, the nurse finds a prolapsed cord. The nurse should:

    bullet.jpg

    A.

    Attempt to replace the cord.

    bullet.jpg

    B.

    Place the client on her left side.

    bullet.jpg

    C.

    Elevate the client’s hips.

    bullet.jpg

    D.

    Cover the cord with a dry, sterile gauze.

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 240

  151. The nurse is caring for a 30-year-old male admitted with a stab wound. While in the emergency room, a chest tube is inserted. Which of the following explains the primary rationale for insertion of chest tubes?

    bullet.jpg

    A.

    The tube will allow for equalization of the lung expansion.

    bullet.jpg

    B.

    Chest tubes serve as a method of draining blood and serous fluid and assist in reinflating the lungs.

    bullet.jpg

    C.

    Chest tubes relieve pain associated with a collapsed lung.

    bullet.jpg

    D.

    Chest tubes assist with cardiac function by stabilizing lung expansion.

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 240

  152. A client who delivered this morning tells the nurse that she plans to breastfeed her baby. The nurse is aware that successful breastfeeding is most dependent on the:

    bullet.jpg

    A.

    Mother’s educational level

    bullet.jpg

    B.

    Infant’s birth weight

    bullet.jpg

    C.

    Size of the mother’s breast

    bullet.jpg

    D.

    Mother’s desire to breastfeed

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 240

  153. The nurse is monitoring the progress of a client in labor. Which finding should be reported to the physician immediately?

    bullet.jpg

    A.

    The presence of scant bloody discharge

    bullet.jpg

    B.

    Frequent urination

    bullet.jpg

    C.

    The presence of green-tinged amniotic fluid

    bullet.jpg

    D.

    Moderate uterine contractions

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 240

  154. The nurse is measuring the duration of the client’s contractions. Which statement is true regarding the measurement of the duration of contractions?

    bullet.jpg

    A.

    Duration is measured by timing from the beginning of one contraction to the beginning of the next contraction.

    bullet.jpg

    B.

    Duration is measured by timing from the end of one contraction to the beginning of the next contraction.

    bullet.jpg

    C.

    Duration is measured by timing from the beginning of one contraction to the end of the same contraction.

    bullet.jpg

    D.

    Duration is measured by timing from the peak of one contraction to the end of the same contraction.

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 240

  155. The physician has ordered an intravenous infusion of Pitocin for the induction of labor. When caring for the obstetric client receiving intravenous Pitocin, the nurse should monitor for:

    bullet.jpg

    A.

    Maternal hypoglycemia

    bullet.jpg

    B.

    Fetal bradycardia

    bullet.jpg

    C.

    Maternal hyperreflexia

    bullet.jpg

    D.

    Fetal movement

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 240

  156. A client with diabetes visits the prenatal clinic at 28 weeks gestation. Which statement is true regarding insulin needs during pregnancy?

    bullet.jpg

    A.

    Insulin requirements moderate as the pregnancy progresses.

    bullet.jpg

    B.

    A decreased need for insulin occurs during the second trimester.

    bullet.jpg

    C.

    Elevations in human chorionic gonadotrophin decrease the need for insulin.

    bullet.jpg

    D.

    Fetal development depends on adequate insulin regulation.

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 240

  157. A client in the prenatal clinic is assessed to have a blood pressure of 180/96. The nurse should give priority to:

    bullet.jpg

    A.

    Providing a calm environment

    bullet.jpg

    B.

    Obtaining a diet history

    bullet.jpg

    C.

    Administering an analgesic

    bullet.jpg

    D.

    Assessing fetal heart tones

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 240

  158. A primigravida, age 42, is six weeks pregnant. Based on the client’s age, her infant is at risk for:

    bullet.jpg

    A.

    Down syndrome

    bullet.jpg

    B.

    Respiratory distress syndrome

    bullet.jpg

    C.

    Turner’s syndrome

    bullet.jpg

    D.

    Pathological jaundice

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 241

  159. A client with a missed abortion at 29 weeks gestation is admitted to the hospital. The client will most likely be treated with:

    bullet.jpg

    A.

    Magnesium sulfate

    bullet.jpg

    B.

    Calcium gluconate

    bullet.jpg

    C.

    Dinoprostone (Prostin E.)

    bullet.jpg

    D.

    Bromocrystine (Parlodel)

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 241

  160. A client with preeclampsia has been receiving an infusion containing magnesium sulfate for a blood pressure that is 160/80; deep tendon reflexes are 1 plus, and the urinary output for the past hour is 100mL. The nurse should:

    bullet.jpg

    A.

    Continue the infusion of magnesium sulfate while monitoring the client’s blood pressure.

    bullet.jpg

    B.

    Stop the infusion of magnesium sulfate and contact the physician.

    bullet.jpg

    C.

    Slow the infusion rate and turn the client on her left side.

    bullet.jpg

    D.

    Administer calcium gluconate IV push and continue to monitor the blood pressure.

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 241

  161. Which statement made by the nurse describes the inheritance pattern of autosomal recessive disorders?

    bullet.jpg

    A.

    An affected newborn has unaffected parents.

    bullet.jpg

    B.

    An affected newborn has one affected parent.

    bullet.jpg

    C.

    Affected parents have a one in four chance of passing on the defective gene.

    bullet.jpg

    D.

    Affected parents have unaffected children who are carriers.

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 241

  162. A pregnant client, age 32, asks the nurse why her doctor has recommended a serum alpha fetoprotein. The nurse should explain that the doctor has recommended the test:

    bullet.jpg

    A.

    Because it is a state law

    bullet.jpg

    B.

    To detect cardiovascular defects

    bullet.jpg

    C.

    Because of her age

    bullet.jpg

    D.

    To detect neurological defects

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 241

  163. A client with hypothyroidism asks the nurse if she will still need to take thyroid medication during the pregnancy. The nurse’s response is based on the knowledge that:

    bullet.jpg

    A.

    There is no need to take thyroid medication because the fetus’s thyroid produces a thyroid-stimulating hormone.

    bullet.jpg

    B.

    Regulation of thyroid medication is more difficult because the thyroid gland increases in size during pregnancy.

    bullet.jpg

    C.

    It is more difficult to maintain thyroid regulation during pregnancy due to a slowing of metabolism.

    bullet.jpg

    D.

    Fetal growth is arrested if thyroid medication is continued during pregnancy.

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 241

  164. The nurse is responsible for performing a neonatal assessment on a full-term infant. At one minute, the nurse could expect to find:

    bullet.jpg

    A.

    An apical pulse of 100

    bullet.jpg

    B.

    An absence of tonus

    bullet.jpg

    C.

    Cyanosis of the feet and hands

    bullet.jpg

    D.

    Jaundice of the skin and sclera

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 241

  165. A client with sickle cell anemia is admitted to the labor and delivery unit during the first phase of labor. The nurse should anticipate the client’s need for:

    bullet.jpg

    A.

    Supplemental oxygen

    bullet.jpg

    B.

    Fluid restriction

    bullet.jpg

    C.

    Blood transfusion

    bullet.jpg

    D.

    Delivery by Caesarean section

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 241

  166. A client with diabetes has an order for ultrasonography. Preparation for an ultrasound includes:

    bullet.jpg

    A.

    Increasing fluid intake

    bullet.jpg

    B.

    Limiting ambulation

    bullet.jpg

    C.

    Administering an enema

    bullet.jpg

    D.

    Withholding food for eight hours

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 241

  167. An infant who weighs 8 pounds at birth would be expected to weigh how many pounds at one year?

    bullet.jpg

    A.

    14 pounds

    bullet.jpg

    B.

    16 pounds

    bullet.jpg

    C.

    18 pounds

    bullet.jpg

    D.

    24 pounds

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 241

  168. A pregnant client with a history of alcohol addiction is scheduled for a nonstress test. The nonstress test:

    bullet.jpg

    A.

    Determines the lung maturity of the fetus

    bullet.jpg

    B.

    Measures the activity of the fetus

    bullet.jpg

    C.

    Shows the effect of contractions on the fetal heart rate

    bullet.jpg

    D.

    Measures the neurological well-being of the fetus

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 242

  169. A full-term male has hypospadias. Which statement describes hypospadias?

    bullet.jpg

    A.

    The urethral opening is absent

    bullet.jpg

    B.

    The urethra opens on the top side of the penis

    bullet.jpg

    C.

    The urethral opening is enlarged

    bullet.jpg

    D.

    The urethra opens on the under side of the penis

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 242

  170. A gravida III para II is admitted to the labor unit. Vaginal exam reveals that the client’s cervix is 8cm dilated, with complete effacement. The priority nursing diagnosis at this time is:

    bullet.jpg

    A.

    Alteration in coping related to pain

    bullet.jpg

    B.

    Potential for injury related to precipitate delivery

    bullet.jpg

    C.

    Alteration in elimination related to anesthesia

    bullet.jpg

    D.

    Potential for fluid volume deficit related to NPO status

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 242

  171. The client with varicella will most likely have an order for which category of medication?

    bullet.jpg

    A.

    Antibiotics

    bullet.jpg

    B.

    Antipyretics

    bullet.jpg

    C.

    Antivirals

    bullet.jpg

    D.

    Anticoagulants

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 242

  172. A client is admitted complaining of chest pain. Which of the following drug orders should the nurse question?

    bullet.jpg

    A.

    Nitroglycerin

    bullet.jpg

    B.

    Ampicillin

    bullet.jpg

    C.

    Propranolol

    bullet.jpg

    D.

    Verapamil

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 242

  173. Which of the following instructions should be included in the teaching for the client with rheumatoid arthritis?

    bullet.jpg

    A.

    Avoid exercise because it fatigues the joints.

    bullet.jpg

    B.

    Take prescribed anti-inflammatory medications with meals.

    bullet.jpg

    C.

    Alternate hot and cold packs to affected joints.

    bullet.jpg

    D.

    Avoid weight-bearing activity.

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 242

  174. A client with acute pancreatitis is experiencing severe abdominal pain. Which of the following orders should be questioned by the nurse?

    bullet.jpg

    A.

    Meperidine 100mg IM m 4 hours PRN pain

    bullet.jpg

    B.

    Mylanta 30 ccs m 4 hours via NG

    bullet.jpg

    C.

    Cimetadine 300mg PO m.i.d.

    bullet.jpg

    D.

    Morphine 8mg IM m 4 hours PRN pain

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 242

  175. The client is admitted to the chemical dependence unit with an order for continuous observation. The nurse is aware that the doctor has ordered continuous observation because:

    bullet.jpg

    A.

    Hallucinogenic drugs create both stimulant and depressant effects.

    bullet.jpg

    B.

    Hallucinogenic drugs induce a state of altered perception.

    bullet.jpg

    C.

    Hallucinogenic drugs produce severe respiratory depression.

    bullet.jpg

    D.

    Hallucinogenic drugs induce rapid physical dependence.

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 242

  176. A client with a history of abusing barbiturates abruptly stops taking the medication. The nurse should give priority to assessing the client for:

    bullet.jpg

    A.

    Depression and suicidal ideation

    bullet.jpg

    B.

    Tachycardia and diarrhea

    bullet.jpg

    C.

    Muscle cramping and abdominal pain

    bullet.jpg

    D.

    Tachycardia and euphoric mood

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 242

  177. During the assessment of a laboring client, the nurse notes that the FHT are loudest in the upper-right quadrant. The infant is most likely in which position?

    bullet.jpg

    A.

    Right breech presentation

    bullet.jpg

    B.

    Right occipital anterior presentation

    bullet.jpg

    C.

    Left sacral anterior presentation

    bullet.jpg

    D.

    Left occipital transverse presentation

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 243

  178. The primary physiological alteration in the development of asthma is:

    bullet.jpg

    A.

    Bronchiolar inflammation and dyspnea

    bullet.jpg

    B.

    Hypersecretion of abnormally viscous mucus

    bullet.jpg

    C.

    Infectious processes causing mucosal edema

    bullet.jpg

    D.

    Spasm of bronchiolar smooth muscle

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 243

  179. A client with mania is unable to finish her dinner. To help her maintain sufficient nourishment, the nurse should:

    bullet.jpg

    A.

    Serve high-calorie foods she can carry with her.

    bullet.jpg

    B.

    Encourage her appetite by sending out for her favorite foods.

    bullet.jpg

    C.

    Serve her small, attractively arranged portions.

    bullet.jpg

    D.

    Allow her in the unit kitchen for extra food whenever she pleases.

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 243

  180. To maintain Bryant’s traction, the nurse must make certain that the child’s:

    bullet.jpg

    A.

    Hips are resting on the bed, with the legs suspended at a right angle to the bed

    bullet.jpg

    B.

    Hips are slightly elevated above the bed and the legs are suspended at a right angle to the bed

    bullet.jpg

    C.

    Hips are elevated above the level of the body on a pillow and the legs are suspended parallel to the bed

    bullet.jpg

    D.

    Hips and legs are flat on the bed, with the traction positioned at the foot of the bed

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 243

  181. Which action by the nurse indicates understanding of herpes zoster?

    bullet.jpg

    A.

    The nurse covers the lesions with a sterile dressing.

    bullet.jpg

    B.

    The nurse wears gloves when providing care.

    bullet.jpg

    C.

    The nurse administers a prescribed antibiotic.

    bullet.jpg

    D.

    The nurse administers oxygen.

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 243

  182. There is an order for a trough to be drawn on the client receiving Vancomycin. The nurse is aware that he should contact the lab for them to collect the blood:

    bullet.jpg

    A.

    15 minutes after the infusion

    bullet.jpg

    B.

    30 minutes before the fourth infusion

    bullet.jpg

    C.

    One hour after the infusion

    bullet.jpg

    D.

    Two hours after the infusion

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 243

  183. The client using a diaphragm should be instructed to:

    bullet.jpg

    A.

    Refrain from keeping the diaphragm in longer than four hours

    bullet.jpg

    B.

    Keep the diaphragm in a cool location

    bullet.jpg

    C.

    Have the diaphragm resized if she gains five pounds

    bullet.jpg

    D.

    Have the diaphragm resized if she has any surgery

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 243

  184. The nurse is providing postpartum teaching for a mother planning to breastfeed her infant. Which of the client’s statements indicates the need for additional teaching?

    bullet.jpg

    A.

    “I’m wearing a support bra.”

    bullet.jpg

    B.

    “I’m expressing milk from my breast.”

    bullet.jpg

    C.

    “I’m drinking four glasses of fluid during a 24-hour period.”

    bullet.jpg

    D.

    “While I’m in the shower, I’ll allow the water to run over my breasts.”

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 243

  185. Damage to the VII cranial nerve results in:

    bullet.jpg

    A.

    Facial pain

    bullet.jpg

    B.

    Absence of ability to smell

    bullet.jpg

    C.

    Absence of eye movement

    bullet.jpg

    D.

    Tinnitus

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 243

  186. A client is receiving Pyridium (phenazopyridine hydrochloride) for a urinary tract infection. The client should be taught that the medication may:

    bullet.jpg

    A.

    Cause diarrhea

    bullet.jpg

    B.

    Change the color of her urine

    bullet.jpg

    C.

    Cause mental confusion

    bullet.jpg

    D.

    Cause changes in taste

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 244

  187. Which of the following tests should be performed before beginning a prescription of Accutane?

    bullet.jpg

    A.

    Check the calcium level.

    bullet.jpg

    B.

    Perform a pregnancy test.

    bullet.jpg

    C.

    Monitor apical pulse.

    bullet.jpg

    D.

    Obtain a creatinine level.

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 244

  188. A client with AIDS is taking Zovirax (acyclovir). Which nursing intervention is most critical during the administration of acyclovir?

    bullet.jpg

    A.

    Limit the client’s activity.

    bullet.jpg

    B.

    Encourage a high-carbohydrate diet.

    bullet.jpg

    C.

    Use an incentive spirometer to improve respiratory function.

    bullet.jpg

    D.

    Encourage fluids.

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 244

  189. A client is admitted for an CAT scan. The nurse should question the client regarding:

    bullet.jpg

    A.

    Pregnancy

    bullet.jpg

    B.

    A titanium hip replacement

    bullet.jpg

    C.

    Allergies to antibiotics

    bullet.jpg

    D.

    Inability to move his feet

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 244

  190. The nurse is caring for the client receiving Amphotericin B. Which of the following indicates that the client has experienced toxicity to this drug?

    bullet.jpg

    A.

    Changes in vision

    bullet.jpg

    B.

    Nausea

    bullet.jpg

    C.

    Urinary frequency

    bullet.jpg

    D.

    Changes in skin color

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 244

  191. The nurse should visit which of the following clients first?

    bullet.jpg

    A.

    The client with diabetes with a blood glucose of 95mg/dL

    bullet.jpg

    B.

    The client with hypertension being maintained on Lisinopril

    bullet.jpg

    C.

    The client with chest pain and a history of angina

    bullet.jpg

    D.

    The client with Raynaud’s disease

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 244

  192. A client with cystic fibrosis is taking pancreatic enzymes. The nurse should administer this medication:

    bullet.jpg

    A.

    Once per day in the morning

    bullet.jpg

    B.

    Three times per day with meals

    bullet.jpg

    C.

    Once per day at bedtime

    bullet.jpg

    D.

    Four times per day

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 244

  193. Cataracts result in opacity of the crystalline lens. Which of the following best explains the functions of the lens?

    bullet.jpg

    A.

    The lens controls stimulation of the retina.

    bullet.jpg

    B.

    The lens orchestrates eye movement.

    bullet.jpg

    C.

    The lens focuses light rays on the retina.

    bullet.jpg

    D.

    The lens magnifies small objects.

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 244

  194. A client who has glaucoma is to have miotic eyedrops instilled in both eyes. The nurse knows that the purpose of the medication is to:

    bullet.jpg

    A.

    Anesthetize the cornea

    bullet.jpg

    B.

    Dilate the pupils

    bullet.jpg

    C.

    Constrict the pupils

    bullet.jpg

    D.

    Paralyze the muscles of accommodation

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 244

  195. A client with a severe corneal ulcer has an order for Gentamicin gtt. q 4 hours and Neomycin 1 gtt q 4 hours. Which of the following schedules should be used when administering the drops?

    bullet.jpg

    A.

    Allow five minutes between the two medications.

    bullet.jpg

    B.

    The medications may be used together.

    bullet.jpg

    C.

    The medications should be separated by a cycloplegic drug.

    bullet.jpg

    D.

    The medications should not be used in the same client.

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 244

  196. The client with color blindness will most likely have problems distinguishing which of the following colors?

    bullet.jpg

    A.

    Orange

    bullet.jpg

    B.

    Violet

    bullet.jpg

    C.

    Red

    bullet.jpg

    D.

    White

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 244

  197. The client with a pacemaker should be taught to:

    bullet.jpg

    A.

    Report ankle edema

    bullet.jpg

    B.

    Check his blood pressure daily

    bullet.jpg

    C.

    Refrain from using a microwave oven

    bullet.jpg

    D.

    Monitor his pulse rate

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 245

  198. The client with enuresis is being taught regarding bladder retraining. The nurse should advise the client to refrain from drinking after:

    bullet.jpg

    A.

    1900

    bullet.jpg

    B.

    1200

    bullet.jpg

    C.

    1000

    bullet.jpg

    D.

    0700

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 245

  199. Which of the following diet instructions should be given to the client with recurring urinary tract infections?

    bullet.jpg

    A.

    Increase intake of meats.

    bullet.jpg

    B.

    Avoid citrus fruits.

    bullet.jpg

    C.

    Perform pericare with hydrogen peroxide.

    bullet.jpg

    D.

    Drink a glass of cranberry juice every day.

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 245

  200. The physician has prescribed NPH insulin for a client with diabetes mellitus. Which statement indicates that the client knows when the peak action of the insulin occurs?

    bullet.jpg

    A.

    “I will make sure I eat breakfast within two hours of taking my insulin.”

    bullet.jpg

    B.

    “I will need to carry candy or some form of sugar with me all the time.”

    bullet.jpg

    C.

    “I will eat a snack around three o’clock each afternoon.”

    bullet.jpg

    D.

    “I can save my dessert from supper for a bedtime snack.”

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 245

  201. A client with pneumacystis carinii pneumonia is receiving Methotrexate. The rationale for administering leucovorin calcium to a client receiving Methotrexate is to:

    bullet.jpg

    A.

    Treat anemia

    bullet.jpg

    B.

    Create a synergistic effect

    bullet.jpg

    C.

    Increase the number of white blood cells

    bullet.jpg

    D.

    Reverse drug toxicity

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 245

  202. A client tells the nurse that she is allergic to eggs, dogs, rabbits, and chicken feathers. Which order should the nurse question?

    bullet.jpg

    A.

    TB skin test

    bullet.jpg

    B.

    Rubella vaccine

    bullet.jpg

    C.

    ELISA test

    bullet.jpg

    D.

    Chest x-ray

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 245

  203. The physician has prescribed ranitidine (Zantac) for a client with erosive gastritis. The nurse should administer the medication:

    bullet.jpg

    A.

    30 minutes before meals

    bullet.jpg

    B.

    With each meal

    bullet.jpg

    C.

    In a single dose at bedtime

    bullet.jpg

    D.

    60 minutes after meals

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 245

  204. A temporary colostomy is performed on the client with colon cancer. The nurse is aware that the proximal end of a double barrel colostomy:

    bullet.jpg

    A.

    Is the opening on the client’s left side

    bullet.jpg

    B.

    Is the opening on the distal end on the client’s left side

    bullet.jpg

    C.

    Is the opening on the client’s right side

    bullet.jpg

    D.

    Is the opening on the distal right side

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 245

  205. While assessing the postpartal client, the nurse notes that the fundus is displaced to the right. Based on this finding, the nurse should:

    bullet.jpg

    A.

    Ask the client to void.

    bullet.jpg

    B.

    Assess the blood pressure for hypotension.

    bullet.jpg

    C.

    Administer oxytocin.

    bullet.jpg

    D.

    Check for vaginal bleeding.

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 245

  206. The physician has ordered an MRI for a client with an orthopedic ailment. An MRI should not be done if the client has:

    bullet.jpg

    A.

    The need for oxygen therapy

    bullet.jpg

    B.

    A history of claustrophobia

    bullet.jpg

    C.

    A permanent pacemaker

    bullet.jpg

    D.

    Sensory deafness

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 246

  207. A six-month-old client is placed on strict bed rest following a hernia repair. Which toy is best suited to the client?

    bullet.jpg

    A.

    Colorful crib mobile

    bullet.jpg

    B.

    Hand-held electronic games

    bullet.jpg

    C.

    Cars in a plastic container

    bullet.jpg

    D.

    30-piece jigsaw puzzle

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 246

  208. The nurse is preparing to discharge a client with a long history of polio. The nurse should tell the client that:

    bullet.jpg

    A.

    Taking a hot bath will decrease stiffness and spasticity.

    bullet.jpg

    B.

    A schedule of strenuous exercise will improve muscle strength.

    bullet.jpg

    C.

    Rest periods should be scheduled throughout the day.

    bullet.jpg

    D.

    Visual disturbances can be corrected with prescription glasses.

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 246

  209. A client on the postpartum unit has a proctoepisiotomy. The nurse should anticipate administering which medication?

    bullet.jpg

    A.

    Dulcolax suppository

    bullet.jpg

    B.

    Docusate sodium (Colace)

    bullet.jpg

    C.

    Methyergonovine maleate (Methergine)

    bullet.jpg

    D.

    Bromocriptine sulfate (Parlodel)

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 246

  210. A client with pancreatic cancer has an infusion of TPN (Total Parenteral Nutrition). The doctor has ordered for sliding-scale insulin. The most likely explanation for this order is:

    bullet.jpg

    A.

    Total Parenteral Nutrition leads to negative nitrogen balance and elevated glucose levels.

    bullet.jpg

    B.

    Total Parenteral Nutrition cannot be managed with oral hypoglycemics.

    bullet.jpg

    C.

    Total Parenteral Nutrition is a high-glucose solution that often elevates the blood glucose levels.

    bullet.jpg

    D.

    Total Parenteral Nutrition leads to further pancreatic disease.

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 246

  211. An adolescent primigravida who is 10 weeks pregnant attends the antepartal clinic for a first check-up. To develop a teaching plan, the nurse should initially assess:

    bullet.jpg

    A.

    The client’s knowledge of the signs of preterm labor

    bullet.jpg

    B.

    The client’s feelings about the pregnancy

    bullet.jpg

    C.

    Whether the client was using a method of birth control

    bullet.jpg

    D.

    The client’s thought about future children

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 246

  212. An obstetric client is admitted with dehydration. Which IV fluid would be most appropriate for the client?

    bullet.jpg

    A.

    .45 normal saline

    bullet.jpg

    B.

    Dextrose 1% in water

    bullet.jpg

    C.

    Lactated Ringer’s

    bullet.jpg

    D.

    Dextrose 5% in .45 normal saline

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 246

  213. The physician has ordered a thyroid scan to confirm the diagnosis of a goiter. Before the procedure, the nurse should:

    bullet.jpg

    A.

    Assess the client for allergies.

    bullet.jpg

    B.

    Bolus the client with IV fluid.

    bullet.jpg

    C.

    Tell the client he will be asleep.

    bullet.jpg

    D.

    Insert a urinary catheter.

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 246

  214. The physician has ordered an injection of RhoGam for a client with blood type A negative. The nurse understands that RhoGam is given to:

    bullet.jpg

    A.

    Provide immunity against Rh isoenzymes

    bullet.jpg

    B.

    Prevent the formation of Rh antibodies

    bullet.jpg

    C.

    Eliminate circulating Rh antibodies

    bullet.jpg

    D.

    Convert the Rh factor from negative to positive

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 246

  215. The nurse is caring for a client admitted to the emergency room after a fall. X-rays reveal that the client has several fractured bones in the foot. Which treatment should the nurse anticipate for the fractured foot?

    bullet.jpg

    A.

    Application of a short inclusive spica cast

    bullet.jpg

    B.

    Stabilization with a plaster-of-Paris cast

    bullet.jpg

    C.

    Surgery with Kirschner wire implantation

    bullet.jpg

    D.

    A gauze dressing only

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 246

  216. A client with bladder cancer is being treated with iridium seed implants. The nurse’s discharge teaching should include telling the client to:

    bullet.jpg

    A.

    Strain his urine

    bullet.jpg

    B.

    Increase his fluid intake

    bullet.jpg

    C.

    Report urinary frequency

    bullet.jpg

    D.

    Avoid prolonged sitting

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 247

  217. Following a heart transplant, a client is started on medication to prevent organ rejection. Which category of medication prevents the formation of antibodies against the new organ?

    bullet.jpg

    A.

    Antivirals

    bullet.jpg

    B.

    Antibiotics

    bullet.jpg

    C.

    Immunosuppressants

    bullet.jpg

    D.

    Analgesics

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 247

  218. The nurse is preparing a client for cataract surgery. The nurse is aware that the procedure will use:

    bullet.jpg

    A.

    Mydriatics to facilitate removal

    bullet.jpg

    B.

    Miotic medications such as Timoptic

    bullet.jpg

    C.

    A laser to smooth and reshape the lens

    bullet.jpg

    D.

    Silicone oil injections into the eyeball

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 247

  219. A client with Alzheimer’s disease is awaiting placement in a skilled nursing facility. Which long-term plans would be most therapeutic for the client?

    bullet.jpg

    A.

    Placing mirrors in several locations in the home

    bullet.jpg

    B.

    Placing a picture of herself in her bedroom

    bullet.jpg

    C.

    Placing simple signs to indicate the location of the bedroom, bathroom, and so on

    bullet.jpg

    D.

    Alternating healthcare workers to prevent boredom

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 247

  220. A client with an abdominal cholecystectomy returns from surgery with a Jackson-Pratt drain. The chief purpose of the Jackson-Pratt drain is to:

    bullet.jpg

    A.

    Prevent the need for dressing changes

    bullet.jpg

    B.

    Reduce edema at the incision

    bullet.jpg

    C.

    Provide for wound drainage

    bullet.jpg

    D.

    Keep the common bile duct open

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 247

  221. The nurse is performing an initial assessment of a newborn Caucasian male delivered at 32 weeks gestation. The nurse can expect to find the presence of:

    bullet.jpg

    A.

    Mongolian spots

    bullet.jpg

    B.

    Scrotal rugae

    bullet.jpg

    C.

    Head lag

    bullet.jpg

    D.

    Polyhydramnios

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 247

  222. The nurse is caring for a client admitted with multiple trauma. Fractures include the pelvis, femur, and ulna. Which finding should be reported to the physician immediately?

    bullet.jpg

    A.

    Hematuria

    bullet.jpg

    B.

    Muscle spasms

    bullet.jpg

    C.

    Dizziness

    bullet.jpg

    D.

    Nausea

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 247

  223. A client is brought to the emergency room by the police. He is combative and yells, “I have to get out of here. They are trying to kill me.” Which assessment is most likely correct in relation to this statement?

    bullet.jpg

    A.

    The client is experiencing an auditory hallucination.

    bullet.jpg

    B.

    The client is having a delusion of grandeur.

    bullet.jpg

    C.

    The client is experiencing paranoid delusions.

    bullet.jpg

    D.

    The client is intoxicated.

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 247

  224. The nurse is preparing to suction the client with a tracheotomy. The nurse notes a previously used bottle of normal saline on the client’s bedside table. There is no label to indicate the date or time of initial use. The nurse should:

    bullet.jpg

    A.

    Lip the bottle and use a pack of sterile 4×4 for the dressing.

    bullet.jpg

    B.

    Obtain a new bottle and label it with the date and time of first use.

    bullet.jpg

    C.

    Ask the ward secretary when the solution was requested.

    bullet.jpg

    D.

    Label the existing bottle with the current date and time.

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 247

  225. An infant’s Apgar score is 9 at five minutes. The nurse is aware that the most likely cause for the deduction of one point is:

    bullet.jpg

    A.

    The baby is hypothermic.

    bullet.jpg

    B.

    The baby is experiencing bradycardia.

    bullet.jpg

    C.

    The baby’s hands and feet are blue.

    bullet.jpg

    D.

    The baby is lethargic.

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 247

  226. The primary reason for rapid continuous rewarming of the area affected by frostbite is to:

    bullet.jpg

    A.

    Lessen the amount of cellular damage

    bullet.jpg

    B.

    Prevent the formation of blisters

    bullet.jpg

    C.

    Promote movement

    bullet.jpg

    D.

    Prevent pain and discomfort

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 248

  227. A client recently started on hemodialysis wants to know how the dialysis will take the place of his kidneys. The nurse’s response is based on the knowledge that hemodialysis works by:

    bullet.jpg

    A.

    Passing water through a dialyzing membrane

    bullet.jpg

    B.

    Eliminating plasma proteins from the blood

    bullet.jpg

    C.

    Lowering the pH by removing nonvolatile acids

    bullet.jpg

    D.

    Filtering waste through a dialyzing membrane

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 248

  228. During a home visit, a client with AIDS tells the nurse that he has been exposed to measles. Which action by the nurse is most appropriate?

    bullet.jpg

    A.

    Administer an antibiotic.

    bullet.jpg

    B.

    Contact the physician for an order for immune globulin.

    bullet.jpg

    C.

    Administer an antiviral.

    bullet.jpg

    D.

    Tell the client that he should remain in isolation for two weeks.

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 248

  229. A client hospitalized with MRSA is placed on contact precautions. Which statement is true regarding precautions for infections spread by contact?

    bullet.jpg

    A.

    The client should be placed in a room with negative pressure.

    bullet.jpg

    B.

    Infection requires close contact; therefore, the door may remain open.

    bullet.jpg

    C.

    Transmission is highly likely, so the client should wear a mask at all times.

    bullet.jpg

    D.

    Infection requires skin-to-skin contact and is prevented by hand washing, gloves, and a gown.

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 248

  230. A client who is admitted with an above-the-knee amputation tells the nurse that his foot hurts and itches. Which response by the nurse indicates understanding of phantom limb pain?

    bullet.jpg

    A.

    “The pain will go away in a few days.”

    bullet.jpg

    B.

    “The pain is due to peripheral nervous system interruptions. I will get you some pain medication.”

    bullet.jpg

    C.

    “The pain is psychological because your foot is no longer there.”

    bullet.jpg

    D.

    “The pain and itching are due to the infection you had before the surgery.”

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 248

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 248

  231. A client with cancer of the pancreas has undergone a Whipple procedure. The nurse is aware that during the Whipple procedure, the doctor will remove the:

    bullet.jpg

    A.

    Head of the pancreas

    bullet.jpg

    B.

    Proximal third section of the small intestines

    bullet.jpg

    C.

    Stomach and duodenum

    bullet.jpg

    D.

    Esophagus and jejunum

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 248

  232. The physician has ordered a minimal-bacteria diet for a client with neutropenia. The client should be taught to avoid eating:

    bullet.jpg

    A.

    Fruits

    bullet.jpg

    B.

    Salt

    bullet.jpg

    C.

    Pepper

    bullet.jpg

    D.

    Ketchup

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 248

  233. A client is discharged home with a prescription for Coumadin (sodium warfarin). The client should be instructed to:

    bullet.jpg

    A.

    Have a Protime done monthly.

    bullet.jpg

    B.

    Eat more fruits and vegetables.

    bullet.jpg

    C.

    Drink more liquids.

    bullet.jpg

    D.

    Avoid crowds.

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 248

  234. The nurse is assisting the physician with removal of a central venous catheter. To facilitate removal, the nurse should instruct the client to:

    bullet.jpg

    A.

    Perform the Valsalva maneuver as the catheter is advanced

    bullet.jpg

    B.

    Turn his head to the left side and hyperextend the neck

    bullet.jpg

    C.

    Take slow, deep breaths as the catheter is removed

    bullet.jpg

    D.

    Turn his head to the right while maintaining a sniffing position

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 248

  235. A client has an order for streptokinase. Before administering the medication, the nurse should assess the client for:

    bullet.jpg

    A.

    Allergies to pineapples and bananas

    bullet.jpg

    B.

    A history of streptococcal infections

    bullet.jpg

    C.

    Prior therapy with phenytoin

    bullet.jpg

    D.

    A history of alcohol abuse

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 249

  236. The nurse is providing discharge teaching for the client with leukemia. The client should be told to avoid:

    bullet.jpg

    A.

    Using oil- or cream-based soaps

    bullet.jpg

    B.

    Flossing between the teeth

    bullet.jpg

    C.

    The intake of salt

    bullet.jpg

    D.

    Using an electric razor

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 249

  237. The nurse is changing the ties of the client with a tracheotomy. The safest method of changing the tracheotomy ties is to:

    bullet.jpg

    A.

    Apply the new tie before removing the old one.

    bullet.jpg

    B.

    Have a helper present.

    bullet.jpg

    C.

    Hold the tracheotomy with the nondominant hand while removing the old tie.

    bullet.jpg

    D.

    Ask the doctor to suture the tracheostomy in place.

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 249

  238. The nurse is monitoring a client following a lung resection. The hourly output from the chest tube was 300mL. The nurse should give priority to:

    bullet.jpg

    A.

    Turning the client to the left side

    bullet.jpg

    B.

    Milking the tube to ensure patency

    bullet.jpg

    C.

    Slowing the intravenous infusion

    bullet.jpg

    D.

    Notifying the physician

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 249

  239. The infant is admitted to the unit with tetralogy of Fallot. The nurse would anticipate an order for which medication?

    bullet.jpg

    A.

    Digoxin

    bullet.jpg

    B.

    Epinephrine

    bullet.jpg

    C.

    Aminophyline

    bullet.jpg

    D.

    Atropine

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 249

  240. The nurse is educating the lady’s club in self-breast exam. The nurse is aware that most malignant breast masses occur in the Tail of Spence. On the diagram, place an X on the Tail of Spence.

    03fig01.jpg

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 249

  241. The toddler is admitted with a cardiac anomaly. The nurse is aware that the infant with a ventricular septal defect will:

    bullet.jpg

    A.

    Tire easily

    bullet.jpg

    B.

    Grow normally

    bullet.jpg

    C.

    Need more calories

    bullet.jpg

    D.

    Be more susceptible to viral infections

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 249

  242. The nurse is monitoring a client with a history of stillborn infants. The nurse is aware that a nonstress test can be ordered for this client to:

    bullet.jpg

    A.

    Determine lung maturity

    bullet.jpg

    B.

    Measure the fetal activity

    bullet.jpg

    C.

    Show the effect of contractions on fetal heart rate

    bullet.jpg

    D.

    Measure the well-being of the fetus

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 250

  243. The nurse is evaluating the client who was admitted eight hours ago for induction of labor. The following graph is noted on the monitor. Which action should be taken first by the nurse?

    bullet.jpg

    A.

    Instruct the client to push.

    bullet.jpg

    B.

    Perform a vaginal exam.

    bullet.jpg

    C.

    Turn off the Pitocin infusion.

    bullet.jpg

    D.

    Place the client in a semi-Fowler’s position.

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 250

  244. The nurse notes the following on the ECG monitor. The nurse would evaluate the cardiac arrhythmia as:

    bullet.jpg

    A.

    Atrial flutter

    bullet.jpg

    B.

    A sinus rhythm

    bullet.jpg

    C.

    Ventricular tachycardia

    bullet.jpg

    D.

    Atrial fibrillation

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 250

  245. A client with clotting disorder has an order to continue Lovenox (enoxaparin) injections after discharge. The nurse should teach the client that Lovenox injections should:

    bullet.jpg

    A.

    Be injected into the deltoid muscle

    bullet.jpg

    B.

    Be injected into the abdomen

    bullet.jpg

    C.

    Aspirate after the injection

    bullet.jpg

    D.

    Clear the air from the syringe before injections

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 250

  246. The nurse has a preop order to administer Valium (diazepam) 10mg and Phenergan (promethazine) 25mg. The correct method of administering these medications is to:

    bullet.jpg

    A.

    Administer the medications together in one syringe

    bullet.jpg

    B.

    Administer the medication separately

    bullet.jpg

    C.

    Administer the Valium, wait five minutes, and then inject the Phenergan

    bullet.jpg

    D.

    Question the order because they cannot be given at the same time

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 250

  247. A client with frequent urinary tract infections asks the nurse how she can prevent the reoccurrence. The nurse should teach the client to:

    bullet.jpg

    A.

    Douche after intercourse

    bullet.jpg

    B.

    Void every three hours

    bullet.jpg

    C.

    Obtain a urinalysis monthly

    bullet.jpg

    D.

    Wipe from back to front after voiding

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 250

  248. Which task should be assigned to the nursing assistant?

    bullet.jpg

    A.

    Placing the client in seclusion

    bullet.jpg

    B.

    Emptying the Foley catheter of the preeclamptic client

    bullet.jpg

    C.

    Feeding the client with dementia

    bullet.jpg

    D.

    Ambulating the client with a fractured hip

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 250

  249. The client has recently returned from having a thyroidectomy. The nurse should keep which of the following at the bedside?

    bullet.jpg

    A.

    A tracheotomy set

    bullet.jpg

    B.

    A padded tongue blade

    bullet.jpg

    C.

    An endotracheal tube

    bullet.jpg

    D.

    An airway

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 250

  250. The physician has ordered a histoplasmosis test for the elderly client. The nurse is aware that histoplasmosis is transmitted to humans by:

    bullet.jpg

    A.

    Cats

    bullet.jpg

    B.

    Dogs

    bullet.jpg

    C.

    Turtles

    bullet.jpg

    D.

    Birds

    Quick Answer: 224

    Detailed Answer: 250

Quick Answers

  1. D
  2. D
  3. B
  4. C
  5. C
  6. C
  7. D
  8. D
  9. C
  10. B
  11. A
  12. C
  13. D
  14. B
  15. B
  16. A
  17. A
  18. A
  19. C
  20. B
  21. C
  22. A
  23. A
  24. B
  25. D
  26. A
  27. B
  28. C
  29. C
  30. C
  31. B
  32. A
  33. B
  34. B
  35. D
  36. B
  37. A
  38. B
  39. D
  40. A
  41. A
  42. A
  43. A
  44. C
  45. B
  46. A
  47. B
  48. C
  49. C
  50. D
  51. B
  52. B
  53. B
  54. C
  55. D
  56. A
  57. B
  58. C
  59. C
  60. B
  61. D
  62. A
  63. C
  64. B
  65. A
  66. D
  67. B
  68. C
  69. A
  70. C
  71. C
  72. D
  73. B
  74. D
  75. D
  76. B
  77. D
  78. D
  79. A
  80. B
  81. A
  82. A
  83. D
  84. D
  85. B
  86. B
  87. B
  88. B
  89. D
  90. B
  91. A
  92. C
  93. C
  94. B
  95. C
  96. A
  97. B
  98. C
  99. D
  100. C
  101. B
  102. D
  103. B
  104. D
  105. B
  106. B
  107. D
  108. D
  109. C
  110. D
  111. C
  112. B
  113. C
  114. C
  115. D
  116. C
  117. B
  118. B
  119. C
  120. B
  121. B
  122. A
  123. D
  124. A
  125. A
  126. B
  127. A
  128. B
  129. C
  130. B
  131. B
  132. B
  133. B
  134. A
  135. A
  136. A
  137. C
  138. B
  139. A
  140. B
  141. B
  142. B
  143. D
  144. A
  145. A
  146. A
  147. C
  148. B
  149. A
  150. C
  151. B
  152. D
  153. C
  154. C
  155. B
  156. D
  157. A
  158. A
  159. C
  160. A
  161. C
  162. D
  163. B
  164. C
  165. A
  166. A
  167. D
  168. B
  169. D
  170. A
  171. C
  172. B
  173. B
  174. D
  175. B
  176. B
  177. A
  178. D
  179. A
  180. B
  181. B
  182. B
  183. B
  184. C
  185. A
  186. B
  187. B
  188. D
  189. A
  190. D
  191. C
  192. B
  193. C
  194. C
  195. A
  196. B
  197. D
  198. A
  199. D
  200. C
  201. D
  202. B
  203. B
  204. C
  205. A
  206. C
  207. C
  208. C
  209. B
  210. C
  211. B
  212. A
  213. A
  214. B
  215. B
  216. A
  217. C
  218. A
  219. C
  220. C
  221. C
  222. A
  223. C
  224. B
  225. C
  226. A
  227. D
  228. B
  229. D
  230. B
  231. A
  232. C
  233. A
  234. A
  235. B
  236. B
  237. A
  238. D
  239. A
  240. See diagram.
  241. A
  242. B
  243. C
  244. C
  245. B
  246. B
  247. B
  248. C
  249. A
  250. D
  • + Share This
  • 🔖 Save To Your Account